waarom naakten ?

Waarom steeds naakte vrouwen werd mij laatst gevraagd.
–  Tja, andere fotografen doen in landschappen, architectuur, kle2015b-020ine beestjes enz. enz. enz. en ik fotografeer de mens. Ieder zijn eigen hobby nietwaar.
–  Ook ben ik een jongetje uit de jaren 60, de protestgeneratie. Daardoor stoort het mij, dat er religieuze fundamentalisten zijn die menen dat hun regels ook aan mij mogen worden opgelegd. Niet dus, als ze probleem hebben de schepping gods te zien ligt dat aan hen zelf en dat is niet mijn probleem.
–  En misschien ben ik nooit de pubertijd te boven gekomen? In elk geval vind ik het altijd erg leuk om een fotoshoot te doen.
–  Ieder mens heeft gevoelens, gedachten, liefde vrees, pijn, vreugde noem maar op. Dat wordt allemaal gedragen door een lichaam. Dat lichaam is dus per definitie erg bijzonder en dus zeer de moeite waard om te fotograferen. En met ieder mens bedoel ik ieder mens ongeacht leeftijd gewicht enz.  Daarbij moet ik wel eerlijk melden dat de hormonen in mijn lichaam er wel voor zorgen dat ik veel liever vrouwen fotografeer dan mannen.
–  Ook vind ik een compositie met een mens erin bijna altijd veel mooier en spannender. Dat komt misschien door het  “taboe” op naakt. Iets stouts doen is altijd leuker nietwaar

_  Tja ieder mens is verschillend.

Why nudes people ask me.

Well thats what ik like to do, others make pictures of landscapes, animals….  I want to picture women in all their glorious beauty.
Some religious fanatics think they are not allowed to see a naked body and want to oppose this to me. So may be I am just protesting.
Thanks to the shyness of people in our society about nudity, a photo with a naked body gets more attentionvalue.
Every men and women is in fact a sensational entity. Thoughts, feelings, capacity, passions. Everybody is unique. Old, young, big small, bright, simple, Everybody is more than worth making a picture, like others want to picture a nice bird I want to picture my fellow men.

everybody has different passions and so do I

 

 

Reacties gesloten.