poseren ??

Indien u bij mij komt poseren dan moet u rekenen op het volgende;

een fotoshoot duurt bij mij 2 à 3 uur.
Ik begin met portretten, dan kleding (mode) foto’s en dan meestal naakt, maar dat is niet altijd het geval.
In ons appartement gebruik ik een kamer als studio. Daar heb ik  een diverse  achtergronddoeken, lampen en prullaria.  Ook kleding, doeken enz.
Op zo’n shoot maak ik tussen 200 en 300 foto’s. Na afloop ga ik ze dan bewerken. Dat bewerken met de computer duurt langer. Als ik niet teveel andere dingen moet doen, ben ik gauw een week bezig.
Als ik een mooie serie bewerkingen klaar heb stuur ik alles digitaal op naar het model.
Ik zet als regel niets op Facebook of zoiets, behalve één “bedank foto”. Het  model mag haar eigen foto’s natuurlijk wel publiceren en dan graag met vermelding van de naam van de fotograaf.
Ik werk graag op TFP basis, (time for prints). Het model investeert haar tijd en krijgt reiskosten en prints, die prints zijn tegenwoordig dus digitaal.
Als ik een model uitnodig betaal ik het model maar ga er dan vanuit dat ik de foto’s mag gebruiken voor wedstrijden, exposities, deze site, en eventueel verkoop.
Het moge duidelijk zijn dat modellen onder de 18 jaar niet bij mij terecht kunnen. een bovengrens stel ik niet, ik heb erg mooi werk gemaakt met een model van ruim 80 jaar. Ik vind ieder mens interessant genoeg om te fotograferen hoewel ik veel liever vrouwen fotografeer dan mannen.

 

Reacties gesloten.