waarom naakten ?

Waarom steeds naakte vrouwen werd mij laatst gevraagd.
–  Tja, andere fotografen doen in landschappen, architectuur, kleine beestjes enz. enz. enz. en ik fotografeer de mens. 

–  Ieder mens heeft gevoelens, gedachten, liefde vrees, pijn, vreugde noem maar op. Dat wordt allemaal gedragen door een lichaam. Dat lichaam is dus per definitie erg bijzonder en dus zeer de moeite waard om te fotograferen. En met ieder mens bedoel ik ieder mens ongeacht leeftijd gewicht enz.  Toch zijn er heel veel mensen op deze aardbol en allemaal hebben ze een lichaam, niets bijzonders dus, niets om geheimzinnig over te doen. 

Maar toch is jezelf bloot geven voor een camera beladen met gevoel. Het taboe van deze maatschappij op het naakt is daar zeker debet aan maar ook het persoonlijke, de ogen van de fotograaf en door hem van anderen maakt het toch gevoelig.
– Ik vind een compositie met een mens erin bijna altijd veel mooier en spannender. Daarbij schaar ik mij in een eindeloze rij kunstenaars van vroeger en nu die met het naakt bezig zijn of geweest.

 

Why nudes people ask me.

Well thats what ik like to do, others make pictures of landscapes, animals….  I want to picture women in all their glorious beauty.
Some religious fanatics think they are not allowed to see a naked body and want to oppose this to me. So may be I am just protesting.
Thanks to the shyness of people in our society about nudity, a photo with a naked body gets more attentionvalue.
Every men and women is in fact a sensational entity. Thoughts, feelings, capacity, passions. Everybody is unique. Old, young, big small, bright, simple, Everybody is more than worth making a picture, like others want to picture a nice bird I want to picture my fellow men.

everybody has different passions and so do I

 

 

Reacties gesloten.